ကန္စြန္းဥႏွင့္က်န္းမာေရး

2:50 AM Blogger 0 Comments

 
Picture

ကန္စြန္းဥဟာလူလတ္ပိုင္းမ်ားအတြက္အေကာင္းဆံုးအစားစာပဲျဖစ္ပါတယ္။ ကန္စြန္းဥဟာ အေရာင္မ်ိဳးစံုရွိၿပီး သူ႔အေရာက္အလိုက္ေဆးဖက္၀င္ပါတယ္။

ခရမ္းေရာင္ရွိေသာကန္စြန္းဥ - အသည္းကိုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ေသြးလည္ပတ္မႈအတြက္နဲ႔ ဆီးခ်ိဳအတြက္လည္း စားသံုးရန္သင့္ေတာ္ပါတယ္။ Anthocyanin ပါတဲ့အတြက္ေၾကာင့္ ဓာတ္တိုးျခင္းကို ထိန္းေပးပါတယ္။ ေသြးတိုးျခင္းကို ထိန္းေပးတဲ့အတြက္ ေသြးတိုးသမားေတြလည္း စားသံုးသင့္ပါတယ္။



လိေမၼာ္ေရာင္ကန္စြန္းဥမွာ Vitamin A,C,E ပါ၀င္ၿပီး၊ အျမင္အာရံုအတြက္အေထာက္အကူျပဳပါတယ္။ ေသြးခ်ိဳကိုထိန္းေပးၿပီး လိေမၼာ္ေရာင္ကန္စြန္းဥကို အစိမ္းစားရင္ပိုၿပီး အာနိသင္ရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ေအာက္ပါအခ်က္အလက္မ်ားကိုၾကည့္ျခင္းအားျဖင့္ လူကိုအိုမင္းရင့္ေရာ္ေစေသာ ဓာတ္တိုးႏႈန္းဟာ ကန္စြန္းဥမွာအနည္းဆံုးပါ၀င္ေၾကာင္း သိရွိႏိုင္ပါတယ္။

  • ဆန္ - ဓာတ္တိုးႏႈန္း (၁၀၀)
  • အာလူး- ဓာတ္တိုးႏႈန္း(၈၅)
  • ေပါင္မုန္႔ - ဓာတ္တိုးႏႈန္း(၇၂)
  • ထမင္း - ဓာတ္တိုးႏႈန္း(၉၂)
  • ကန္စြန္းဥ - ဓာတ္တိုးႏႈန္း (၄၄)

ေနာက္ၿပီး ကန္စြန္းဥဟာအေရာင္အလိုက္ ဓာတ္တိုးႏႈန္းကို ထိန္းေပးပါေသးတယ္။


  • အ၀ါ ၁၆
  • အျဖဴ ၁၂
  • လိေမၼာ္ ၂၁
  • ခရမ္း ၈၃

တို႔ပဲျဖစ္ၾကပါတယ္။

ကန္စြန္းဥကိုဘယ္လိုစားမလဲ??

၃၀၀ကီလိုဂရမ္ရွိေသာ ကန္စြန္းဥခပ္ႀကီးႀကီး၂လံုးကို ထမင္းအစားထိုးအေနနဲ႔ ဖုတ္ၿပီးစားသင့္ပါတယ္။

ဆီးေကာင္းေစၿပီး၊ ကိုလက္စေရာကိုက်ေစတဲ့ ဖီေနာကြန္ေပါင္းပါ၀င္လို႔ ကန္စြန္းဥကို အခြံပါစားသင့္ပါတယ္။

"ကန္စြန္းပင္၏အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈ"

ကန္စြန္းျမစ္ - ဗီတာမင္နည္းပါး

ကန္စြန္းရြက္ -ဗီတာမင္ C,E ပါ

ကန္စြန္းရိုး -ဗီတာမင္ A ပါ။

ခုေဖာ္ျပခဲ့တဲ့ဟာေတြက ကၽြန္ေတာ္သိထားသေလာက္ပဲေဖာ္ျပထားတာျဖစ္ၿပီး အျခားအက်ိဳးေက်းဇူးေတြလည္း က်န္ရွိေသးေၾကာင္း သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ ဗဟုသုတရေစရန္ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ . . .။

0 comments:

Pages

Powered by Blogger.

-